homepage   vakantie  uitstapjes gastenboek

USA

 

 

 

Dag 1
Dit wordt wel een heel bijzondere vakantie. Ik ben nog nooit zo ver weg op vakantie geweest en al helemaal niet zo lang, bijna vier weken. Samen met Frans en Jet gaan wij deze vier weken een behoorlijk stukje van de VS doorkruisen. Onze reis begint in Seatle, helaas is het weer bij aankomst niet zo geweldig, maar dat weerhoudt ons er niet van om Seatle te gaan verkennen. Het was al middag bij aankomst in Seatle dus doen we Seatle in sneltreinvaart: we besteigen een uitkijktoren, nu kunnen we tenminste zeggen dat we heel Seatle hebben gezien. 

Na een typisch Amerikaans diner: een hamburger met frites vinden we het wel mooi geweest, moe van onze reis gaan we vandaag maar vroeg naar bed.

Dag 2
Frans heeft de reis heel goed voorbereid. Vandaag hebben we een echte reisdag, we worden vanmiddag namelijk verwacht bij Ome Frans en Tante Linda in Montana. Af en toe komen we langs een mooi stukje natuur, waar vader en zoon zich helemaal uit kunnen leven met hun foto- en/of filmhobby. Na een lange autorit komen we laat op de middag aan in Montana, waar de eerste die ons welkom heet de hond is. Gezien onze "passie" voor honden vinden we dit wel even spannend, maar gelukkig is de hond erg lief en komt zijn baasje Vonnie, Rob zijn nicht, ons al snel tegemoet. Vonnie heeft een heerlijk diner bereid: Mexicaans, mijn favoriet.

Dag 3, 4, 5 en 6
Vanuit ons logeer adres worden we meegenomen naar de mooiste plekjes in de buurt. De eerste dag gaan we wandelen in Glacier Park. De wandeling die we gepland hebben is afgezet in verband met beren-gevaar, maar er blijven nog genoeg alternatieven over. Na een flinke klimtocht komen we bij een heel mooi meer. Na even te hebben genoten van het uitzicht gaan we weer naar beneden waar we lekker gaan picknicken. Na de picknick rijden we verder door het park waar zich nog heel veel mooie stukjes natuur bevinden, watervalletje, berggeiten, sneeuw en bergen bevinden zich beurtelings langs onze route.

's avonds worden we bij de buurvrouw van Ome Frans en Tante Linda uitgenodigd voor een Barbeque met vrienden en buurtgenoten. Alles is hier zo gezellig en gastvrij, we voelen ons helemaal op ons gemak. Wij zijn niet de enige verre gasten, ook Joyce en Harry uit Urika zijn op bezoek bij Ome Frans en Tante Linda. Dat is toevallig daar komen wij later op onze reis ook nog, en we worden uitgenodigd om zeker dan daar te komen eten.

De volgende dag gaan de mannen en de vrouwen apart op stap. De vrouwen gaan, heel verassend.......winkelen. Eigenlijk vooral lunchen, want eer we echt vertrokken zijn - we hebben zoveel te kletsen - is het al bijna middag. De afstanden zijn hier groot, onze bestemming bevind zich op een uurtje afstand van ons logeeradres. Het is een heel gezellig en karaktistiek winkelcentrummetje waar veel handwerkwinkeltjes zitten.
's Avonds maken we plannen voor de volgende dag: we gaan varen met de speedboot.

Gelukkig is het weer beter dan verwacht. Heerlijk het Ultime vakantiegevoel komt nu op de speedboot, met de wind in de haren en de zon in het gezicht, echt naar boven! Na een uurtje of twee te hebben gevaren met de speedboot komen we in een wat rustiger vaarwater en nemen we de kano om nog een beetje rond te poeliŽn in het meer. 

Aan alle goeie dingen komt een eind, vanavond hebben we ons afscheidsdiner. Er wordt een fles Schrobbelaar te voorschijn gehaald en een hoop herinneringen. We moeten beloven dat we snel weer terug komen. Aan de gastvrijheid zal het niet liggen, we hebben het erg naar ons zin gehad.

Dag 7 en 8
In alle vroegte verlaten we Ome Frans en Tante Linda en rijden we naar onze volgende bestemming: Yellow Stone Park. Voor Rob en zijn ouders was dit een herhaling, maar voor mij natuurlijk de eerste keer. Er scheen veel veranderd te zijn sinds hun vorige bezoek in 1980. Yellow Stone Park doet zijn naam eer aan in de vele zwavel meertjes, jammer van de zwavellucht, maar zelfs dat heeft wel z'n charme. Ook zijn er veel geizers, links op de foto de Old Faithfull, die na de laatste aardbeving niet meer zo Faithfull was. Eerst kon je er de klok op gelijk zetten wanneer die actief zou worden nu niet meer, maar net als we het wachten bijna op willen geven laat hij zich gelukkig in volle glorie zien (150 meter hoog!). Bij de parkeerplaats wacht ons nog een verassing....heel groot, heel sterk, erg behaard en erg dichtbij.  Het is een buffel.

Dag 9
Na een behoorlijke autorit komen we laat in de middag aan in Salt Lake City, de stad van de Mormonen. Vanaf een hoger gelegen weg kunnen we 's avonds de stad heel goed zien, dit levert een heel indrukwekkend plaatje van lichtjes op, helaas niet te vangen op foto. De volgende dag rijden we door naar......

Dag 10, 11 en 12
....Bryce Canyon. Mooier dan dit kan het niet worden, en dat bedoel ik letterlijk: zo mooi, zo indrukwekkend. Na een mooie route door het Park is het tijd geworden om het park echt te gaan ervaren. De enige manier hiervoor is wandelen. We vinden een mooie route die ons leidt door de kloven van de Canyon. Deze ervaring kan ik niet goed beschrijven maar misschien dat je door deze foto's een beetje begrijpt wat ik bedoel. Net buiten het park doen we ook nog een leuke wandeling. Onze verzameling "live gezien" wild begint ook te groeien: de buffel, een heuse slang, een aantal herten en heel veel squirrels. De squirrels blijken ook erg fotogeniek.  Na twee overnachtingen is het tijd om het park te verlaten en zetten we onze reis verder richting de......

 

 

 

 

Dag 13 tot en met 16
Grand Canyon. Via de weg hiernaar toe komen we al langs een zeer indrukwekkende Canyon, hoe mooi moet de Grand Canyon dan wel niet zijn. Aangekomen in het Park blijft het moelijk om te omschrijven wat we ervan vinden: hij is wel erg Grand. Tijd om het dus eens vanuit een ander perspectief te bekijken, in een soort van flying docters vliegtuigje vliegen we de volgende dag over de Canyon. Zonder in details te treden: ik vlieg niet meer vrijwillig met zo'n klein vliegtuig. Rob gaat ook in deze Canyon de uitdaging van een wandeling naar beneden aan, wij bekijken de Grand Canyon liever vanaf de rand, de temperatuur is dicht bij de 40˚.

Dag 17 en 18
Via de Hooverdam brengt onze route ons naar Las Vegas. De oorsprong van Las Vegas ligt overigens bij de bouw van de Hooverdam, dus het is niet helemaal toevallig dat deze zo dicht bij elkaar liggen. We overnachten in Hotel Circus Circus. Sinds we zijn aangekomen in Las Vegas vallen we van de ene verbazing in de andere. De hotels zijn zo groot dat er hele winkelcentra, meerdere casino's, restaurants en andere rariteiten binnen zijn te aanschouwen. Zo heeft ons eigen hotel een eigen kermis, maar spant wat ons betreft de Venetian de kroon met heuse grachten en bootjes. Deze foto is binnen, op de tweede verdieping van het hotel genomen, de lucht is een schildering. Er is zelfs een M&M megastore, een winkel met alleen maar M&M-spullen (kleding, servies, speelgoed, eigenlijk een volledig warenhuis assortiment), deze winkel is vier verdiepingen hoog en iedere verdieping heeft een behoorlijke omvang. Leve Las Vegas, hier willen we zeker nog een keer naar terug (en niet alleen voor de M&M's).

Dag 19 en 20
In het rijtje van bezochte parken mag Death Valley niet ontbreken. Deze staat voor vandaag op ons program. Okť het is warm (48˚) maar de ervaring is wel erg bijzonder. Ik ben zeer onder de indruk van de verhalen die ik lees in het informatie centrum. Dit zijn geen vrolijke verhalen, mochten we van plan zijn om een flinke wandeling hier te gaan maken dan hadden we hier wel besloten daarvan af te zien, letterlijk levensgevaarlijk, dit door de hoge temperatuur. We zijn ook erg blij met onze Airco en kijken steeds maar kort buiten de auto, wat en hitte, maar ook wat een ervaring.

Dag 21
Vanuit de hitte gaan we in temperatuur een heel stuk naar beneden. Yosemite park is de volgende in de rij. Het park heeft hele mooie natuur en niet alleen mooi ook heel bijzonder. Yosemite park grenst aan sequoia park, Sequoia's is een soort reuze boom. En ook in Yosemite staan er een aantal. Als afwisseling op de hotels waar we tot nu toe hebben overnacht, slapen we in dit park in een heuse hut. Alle etenswaren dienen achter slot en grendel in BearBoxes te worden opgeborgen in verband met beren gevaar. Mijn nachtelijke wandeling maak ik dan ook niet echt op mijn gemak.

Dag 23 en 23
Ook dat heb ik weer overleefd, gelukkig, want ik had San Francisco echt niet willen missen. Helaas hebben we geen tijd (gemaakt) om naar Alcatres te gaan. Maar de andere bezienswaardigheden worden door ons systematisch aangedaan: Cable tram en Cable tram Museum, Golden gate Bridge, Lombard Street, Eagon Tower en China Town. Oke voor de kenners: ik weet het we hebben er een paar gemist, maar je kunt niet alles is anderhalve dag. We voelen ons heerlijk in San Fansico en we nemen ons dan ook voor om hier zeker nog een keertje terug te komen, dat kunnen we dan mooi combineren met Las Vegas want ook daar zouden we nog wel eens terug willen. Onze reis zit er bijna op. Vanaf nu zullen we weer richting Seatle gaan rijden.

 

Dag 24
Ongeveer halverwege San Fransico en Seatle ligt Urika, hier wonen Joyce en Harry (die we eerder onze reis hadden ontmoet bij Ome Frans en Tante Linda). Het zou erg onbeleefd zijn om niet van hun uitnodiging gebruik te maken en we gaan gezellig op visite, we worden verrast met een heerlijke barbeque. Na Urika komen we ook nog langs een zeeleeuwen strand.

Dag 25
Onze laatste volle dag staat Mount St. Helen op het program. Mount St Helen is een vulkaan en is in 1980 nog actief geweest, het as kwam honderden kilometers ver. De teken van de uitbarsting zijn nog goed te zien, er liggen nog honderden boomstammen in een meer, er zijn nog vele bomen kaal en onze wandeling gaat voor een groot deel over lava. Erg indrukwekkend.

Dag 26
Het zit er weer op, aan alle goeie dingen komt een eind. Met veel plezier denken we terug aan de afgelopen weken, maar eerlijk is eerlijk, ik zal blij zijn als ik mijn eigen huisje weer zie.

Ik ben erg benieuwd naar je reactie op mijn verhaal, laat een berichtje achter in mijn gastenboek

 

homepage  vakantie  uitstapjes gastenboek