homepage   vakantie  uitstapjes gastenboek

   

Nieuw Zeeland
Honeymoon

Dag 1 en 2
Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Singapore, daar hebben we een stop-over van 15 uur. Omdat de stop-over zo lang is hebben we mooi de gelegenheid om ook Signapore even te bekijken. Vechtend tegen de slaap, slepen we ons enkele uren door Singapore. Nadat we een indruk hebben van de stad stappen we weer in de metro terug naar het vliegveld waar we een hotelkamer huren voor de resterende uren. Hierdoor komen we later redelijk uitgerust in Auckland aan.

Dag 3
De hotelkamer is meer een apartement, supergroot, compleet met keuken en zithoek. Een goed begin van onze Honeymoon. Auckland is erg druk, de Volvo Ocean race gaat hier een tussenstop houden. Het weer is helaas niet erg goed, maar gelukkig is het droog en vanuit een hoge toren bekijken we Auckland ook even van boven. Deze toren zien we 's avonds mooi verlicht vanuit onze hotelkamer.

Dag 4 en 5
Vandaag rijden we weg uit Auckland en gaan we via een hele mooie route.compleet met waterval en andere natuur, naar onze volgende overnachtingsplek bij de Bay of Islands. Hier krijgen we te horen dat ons hotel is omgeboekt, hier zijn we in tweede instantie erg blij mee, we hebben een super groot bad en een heel goed uitzicht over de Bay. Hier houden we het wel twee nachtjes uit. Vanuit ons hotel maken we uitstapjes naar een Malgrove Bos, het Waitangy Treaty House en natuurlijk gaan we met de boot naar een van de Islands van de Bay.

Dag 6
Onderweg naar onze volgende bestemming, Dargaville, komen we langs een mooie natuurlijke haven, hier volgen we de korte wandelroute. In de buurt van onze overnachtingsplaats brengen we een bezoek aan een bos met Kauri bomen. De Kauri boom is ťťn van de drie soorten reuze bomen die op de wereld voorkomt. De andere soorten zijn Redwoods en Sequoia's, deze komen voor in de Verenigde Staten en hebben wij ook al live bewonderd. Vannacht overnachten we heel toepasselijk in een heus Kauri huis. We zijn de enige gasten in dit pension dat een kruising lijkt te zijn tussen een engelslandhuis en een Museum.

Dag 7
Orewa is vandaag onze bestemming. Helaas is het weer vandaag echt niet goed, er dreigt continue regen boven ons hoofd. Vandaag staan er geen spectaculaire attracties op ons programma, al is het Goath-eiland toch wel grappig. Dit is een eiland heel dicht bij de kust, waar vroeger de geiten op gehouden werden, dan was weglopen niet mogelijk. Volgens onze pensionhouder moeten we hier ook even een rondvaart gaan doen, er zouden hier heel veel mooie vissen zitten. En hij blijkt gelijk te hebben, we zijn de enige passagiers op de boot met een glazenbodem en er is alle tijd voor een goede uitleg over alles wat we zien. Na deze rondvaart is het tijd voor een ijsje, een heel bijzonder ijsje, een honingijsje, gekocht bij de "world of Bees". Het weer wordt echt slecht, en we zijn blij dat we niet veel op ons programma hadden staan vandaag. Tussen de buien door bezoeken we nog wel een ijzerfabriek/mijn, waarna we snel het dak wat we vannacht boven ons hoofd gaan hebben opzoeken.

Dag 8 en 9
Coromandel staat bekend om haar bountystranden, heet water bronnen op het strand, eilanden en rustige helderblauwe zee. Helaas, we zijn hier twee nachtjes, en hebben een kamer met uitzicht op zee. Niet een helderblauwe, maar een grauwe en stormachtige zee. Het is inmiddels echt noodweer. We kunnen bijna niet naar buiten, gelukkig hebben we een ruime kamer en brengen we deze dag maar vooral lezend door. Ook spelen we een aantal potjes twee-persoons-kolonisten-van-katan dat we ook hadden meegenomen op reis.

Dag 10
Het is nog steeds noodweer. Het wordt zelfs nog even heel spannend als de enige verbindingsweg helemaal overstroomd blijkt te zijn. Na een actie van niet denken maar doen hebben we "besloten" de gok maar te wagen, er zijn immers meer auto's die het traject nemen. Dit heeft de nodige zweetdruppeltjes gekost. Maar is redelijk goed afgelopen. Redelijk goed, de auto was na deze actie namelijk behoorlijk van slag, zo gingen de ramen vanzelf open als we de deuren op slot deden. Na dit water-avontuur begint de lucht gelukkig weer te klaren. En kunnen we de voor vandaag geplande uitstapjes gewoon maken. We brengen een bezoekje aan Buried Village, dit dorpje is gedeeltelijk begraven door de uitbarsting van de vulkaan Mount Tarawera. Ons hotel staat aan de rand van een park met gijsers en bronnen. Vanaf ons balkon kunnen we alles heel goed zien, grappige ervaring dat die gijzers 's nachts natuurlijk allemaal gewoon doorgaan.

Dag 11
De zon wint het tegen het middaguur weer van de wolken en het is het mooiste weer van de wereld, gelukkig. We gaan vandaag een paar mooie spelingen van de natuur bekijken, modderbronnen, themische waterpools en een waterval. Vannacht overnachten we in Taupo. Bij Taupo is er boven op de berg een park waar er rookpluimpjes uit de grond komen. Hiervoor zijn we precies op tijd, De kassa is al gesloten, maar we mogen nog wel door het park lopen.

Dag 12
We komen we bij een vulkanische berg die vandaag de dag dienst doet als skigebied. Vanaf deze berg hebben we mooi zicht op de natuur in de wijde omgeving.

Dag 13
Voor de route van vandaag hebben we twee mogelijkheden: de snelle of de touristische route. Wij kiezen voor de touristische route. Dit betekent heel wat kilometertjes extra en zo blijkt ook 64 km bochtige en onverharde weg. We komen op deze route bijna geen mensen tegen, af en toe een boerderijtje maar vooral veel loslopende schapen en andere boerderij-dieren. Na veel natuur komen we laat op de middag weer in de bewoonde wereld. We zijn aangekomen op onze laatste bestemming van het Noorder-eiland: Wellington. Hier bezoeken we het nationaal museum, waar ook een expositie van Lord of the Rings wordt gehouden. Vanavond eten we in een heerlijk restaurant: the green Parrot. Lekker, goedkoop, maar veel te veel. We zijn benieuwd wat het Zuider-eiland ons gaat brengen. Morgen varen we daar naar toe.

Dag 14
Alle koffers en losse spulletjes moeten we uit de auto halen en daarna inchecken, we varen vandaag naar het andere eiland en krijgen aan de overkant een andere auto. Hier zijn we best blij mee, ons water-avontuur van 4 dagen geleden heeft het vertrouwen in onze auto een beetje af doen nemen. Het weer is in de ochtend opnieuw erg bewolkt, maar al snel na vertrek trekt het wolkendek open en kunnen we genieten van een hele mooie overtocht en komen we, na een uurtje of vier varen, aan in Picton, hier krijgen we onze auto en rijden we door naar onze overnachtingsplaats Nelson
.

Dag 15 en 16
Van Nelson rijden we naar onze volgende bestemming: Motueka, hier treffen we een soort van bungalow in plaats van een hotel, leuk voor de afwisseling. Hier blijven we twee nachtjes, gelukkig, want er is hier in de omgeving heel veel te doen. We zitten namelijk nabij het Abel Tasman National Park. Vandaag kiezen we ervoor om de wandeling naar de big hole te maken. De weg hier naar toe is al een avontuur op zich, de weg is slecht en onverhard. Maar we bereiken het begin van de wandeling en over een oude rivierbedding klauteren we enkele kilometers naar ons eind doel: een honderden meters diep gat waar vroeger het water als en waterval vanuit onze rivierbedding in de berg verdween. Om de natuur het beste te "ervaren" is het goed om je op verschillende manieren te verplaatsten. Vandaag kiezen we in de ochtend om dit via een Kano te doen. Ik vind het wel spannend hoor, kanoŽn op open zee. Na onze kanotocht rijden we naar Pupu Springs. Dit zijn bronnen waar het water van de Takaka Rivier na een lange ondergrondse route met duizenden liters per minuut naar boven komt. Het water zou hier zuiverder zijn dan waar ook ter wereld. Alleen op Antartica zou net zo'n zuiver water voorkomen. Vervolgens rijden we door naar de andere kant van het park, hier is nog een heel mooi en vooral ook heel rustig strand.

Dag 17
Soms moet je je grenzen verleggen, zo ook vandaag. Er staat een wandeling op het programma, maar het begin van de wandeling is aan de andere kant van het water en de brug naar de overkant toe ziet er niet echt fijn uit. Het alternatief is een kabelkarretje, wat me nog veel enger lijkt. Dus toch maar die brug. De wandeling was best leuk, maar ik kon er toch niet echt van genieten, ik wist namelijk dat ik weer terug moest over die hele enge brug.  Na de wandeling rijden we weer verder, langs de kust. Hier zien we nog enkele zeeleeuwen in het water spelen. We komen al redelijk vroeg bij ons hotel aan, Na het inchecken gaan we nog met de auto naar een mijnwerkersdorpje boven op de berg. Het lijkt wel een spook dorpje, bijna alle huizen zien er verlaten uit. Erg bijzonder om door heen te lopen.

Dag 18, 19 en 20
Bij het voorbereiden van onze reis was ik al onder de indruk van de plaatjes van de Pancake rocks. En nu ik ze in het echt zie vind ik zo ook echt heel bijzonder. Helaas zijn we niet precies op het juiste tijdstip, de zogenaamde blow-holes zijn nu namelijk erg tam, jammer, maar ook zonder blow-holes is het een prachtig stukje natuur.
Langzaam maar zeker wordt de omgeving steeds bergachtiger. We komen ook al dicht bij onze overnachtignsplek van de komende drie nachten: Fox Glacier. Hier zijn onder andere drie bekende glaciers die het bezoeken waard zouden zijn. De eerste doen we gelijk op de dag van aankomst, na een korte wandeling komen we inderdaad bij een mooie glacier, Hier zijn we er nog getuige van dat een grote brok ijs loslaat en wegstroomt in de glacierrivier. En omdat we onze nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen gaan we ook naar de tweede glacier, alvast een kleine indruk opdoen. Helaas, hier mogen we niet verder in verband met overstromingsgevaar. Tijdens het eten bereiden we ons goed voor op morgen, Dan willen we namelijk met een helicopter de glaciers van boven gaan bekijken. Er is zo veel aanbod, we willen natuurlijk wel de vlucht die het beste aansluit bij onze wensen en verwachingen. Een beetje spannend vind ik het wel hoor om met de helicopter te gaan vliegen, ik ben namelijk niet vergeten hoe ziek ik ben geweest in een klein vliegtuigje. De volgende dag
staan we heel vroeg op, we gaan eerst naar Mirror Lake, en voor het mooiste uitzicht moet je hier vroeg zijn. Het was inderdaad erg mooi en Mirror (=spiegel) is ook goed te zien (zie foto rechts).  In de middag gaan we met de helicopter op pad. Gelukkig blijk ik in de helicopter helemaal niet ziek te worden en kan ik optimaal genieten van de meest prachtige uitzichten die we hebben. Ook zien we het hotel aan de andere kant van de berg, hier gaan we over een paar nachten overnachten, grappig toch. Dag 20, de laatste dag bij Fox Glacier is een rustig dagje, we gaan nog even naar het strand, waar ik deze bijzondere foto heb gemaakt.

Dag 21 en 22
Op naar Queenstown, de stad van de bijzondere sportieve actieviteiten als bungyjumpen en paragliding. Net voor Queenstown komen we langs Puzzling World. Dit is een attractiepark vol met optische grapjes. Erg leuk, in Nederland is er zoiets vergelijkbaars in het Escherhuis in den Haag, maar dat is wel op veel kleinere schaal. We vermaken ons hier prima, verbazen ons over de verschillende mogelijkheden die er zijn om je optisch  te kunnen bedriegen. Meteen bij het binnnen rijden van Queenstown komen we langs DE brug waar het bungyjumpen is begonnen. Hier nemen we een kijkje en besluiten we dat het springen zelf niet aan ons besteed is. De volgende dag besluiten we om mee te doen aan enkele sportieve bezigheden die de stad ons biedt: de eerste is de shotover Jet, dit is een boot die op hoge snelheid heel dicht langs de rotsige bedding van het smalle riviertje vaart. Niet aan mij besteed, dus ik pas, maar Rob vindt het wel leuk. Mooie gelegenheid voor mij om even te winkelen. Hierna gaan we met de kabelbaan de berg op om vervolgens weer een deel naar beneden te gaan met de rodelbaan. Eerst maar even de toeristische route voor we eventueel voor de snelle route gaan. En net voor het eten gaan we nog midgetgolfen, waarbij de baan veel weg heeft van Madurodam. Hierna gaan we echt heerlijk eten in Lones Star, als we ooit nog naar Queenstown gaan gaan we zeker hier terug.

Dag 22 en 23
Vanuit Queenstown vervolgen we onze route naar Te Anau. De route is lang maar erg mooi. In Te Anau aangekomen blijkt dat we precies op tijd zijn voor de laatste excursie van de dag naar de waterkrachtcenrtrale oftewel het Manapouri Power Project. Het is nog niet laat op de dag, maar het blijkt een heel stuk varen te zijn. Onderweg krijgen we duidelijke uitleg over alles wat we passeren, maar het gaat ons natuurlijk met name om het eind doel. Helemaal in de Middle of no where zien we ineens een kleine haven en bij die haven staat een bus klaar. Grappig het lijkt net een mini-dorpje helemaal geisoleerd van de rest van de wereld. Na een interessante uitleg gaan we met de bus naar beneden, de waterkrachtcentrale bezoeken. De volgende dag gaan we naar de Milford sounds, dit is een nationaal natuurpark met hele mooie en hoge fjorden. Hier nemen we de boot en varen we er tussendoor. Onze boot stopt halverwege bij een onderwater aquarium, eigenlijk de omgekeerde wereld. Hier hebben we een keer geluk: omdat het al zo lang (???) niet geregend heeft is het water erg helder en kunnen we de vissen goed zien.

Dag 24
Via een strand met een oerbos (versteende bomen in het zand) en een watertoren met uitzicht op heel veel verschillende vogelsoorten komen we tegen het einde van de middag aan in Dunedin. Vanuit Dunedin gaan we naar de Moeraki Boulders. Dit is volgens onze gids een geologische curiositeit. Het zijn natuurlijke kogels met een doorsnee van ongeveer vier meter, "uitgespuugd" door de aarde en op het strand gerold.  Verder wandelen we nog door de Clay Cliffs. Dit is een canyon van geŽrodeerd zacht gesteente, het doet ons een beetje denken aan bryce canyon in de Verenigde Staten (zie verslag 2001)..

Dag 25
Vannacht overnachten we in MT Cook. Dit hotel hadden we al zien liggen vanuit onze helicopter. Hier is het echt alleen maar natuur in de weide omgeving is er helemaal geen bewoonde wereld, alleen ons hotel. Vanuit onze hotelkamer hebben we een heel mooi uitzicht op de bergen.

Dag 26
Onze reis is al bijna afgelopen, Christchurch is onze laatste stad, morgen vertrekken we vanuit hier. Maar zover is het nog niet. Christchurch is een stadje vol met Engelse invloeden, ons hotel ligt pat in het centrum en alles is fijn op loopafstand. We lopen even door de winkelstraat en nemen ook een kijkje bij de universiteit en wandelen door de enorme botanische tuin.

Dag 27
Aan alle goede dingen komt een einde, zo ook aan onze honeymoon. Onze vakantie is bijna afgelopen, het enige wat ons nog rest is een hele lange vlucht. Ver weg gaan is leuk, het enige nadeel is de reis terug.

Dag 28
We zijn weer thuis

Ik ben erg benieuwd naar je reactie op mijn verhaal, laat een berichtje achter in mijn gastenboek

 

homepage   vakantie  uitstapjes gastenboek