homepage   vakantie  uitstapjes gastenboek

Frankrijk

Inmiddels zijn Rob en ik vijf keer in Frankrijk op vakantie geweest. Waarom zo vaak? Omdat er in Frankrijk enorm veel te zien is. Verder hebben we in 1995 ontdekt dat kamperen een hele voordelige (en dat was toen we allebei nog niet werkten erg belangrijk) maar vooral ook zeer ontspannen manier van vakantie vieren is. En in welk land kan kamperen beter dan in Frankrijk, het kampeer-land bij uitstek met haar meer dan 10.000 campings.

Met een iglo-tentje, een gasbrander en een goede landkaart zijn we alle vijf de keren op de bonne-fooi vertrokken. Van camping naar camping, van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Meestal ťťn, maar soms ook twee of meer nachtjes op dezelfde camping, Steeds op zoek naar de mooiste plekjes waarna we onze vakantie op de inmiddels traditionele wijze afsluiten door nog enkele nachtjes aan de Ardeche te verblijven. Nog even ontspannen met een boekje in de hand en de voetjes in het water, gewoon genieten.

Let op! Net als op mijn meeste andere pagina's zijn de verhalen van nieuw naar oud gerangschikt! Voor een logisch verhaal is het verstandig om onderaan te beginnen!

Net als vorig jaar zijn mijn ouders zo vriendelijk om van auto te ruilen. Met een Micra camperen is namelijk niet ideaal. Ook deze keer start onze reis in noord Frankrijk. Deze keer blijven we niet zo lang weg, we hebben net een huis gekocht en willen nog dagen overhouden voor de overdracht en het opknappen van het huis. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we doen weer een toeristische tour. 

 

Wat zal deze reis weer allemaal gaan brengen. Misschien heel onverstandig van ons, maar we doen niet aan voorbereiding bij campeervakanties, alles komt zoals het komt. Dit wordt gelijk afgestaft als we op maandag in Versaille aankomen. Net als veel andere musea is het paleis van Versailles namelijk op maandag gesloten. Gelukkig zijn de buitenkant en de tuinen ook zeer de moeite waard.
De vorige keer waren we erg onder de indruk van de kastelen aan de Loire dus ook nu gaan we er een aantal bekijken. Ook leidt onze route ons langs Noirlac waar zich de abij van een cisterciŽmer kloostergemeenschap bevind, hier waren we erg van onder de indruk. Via de Gorges du Tarn komen we uit in Montpelier en Nimes. In Nimes bezichtigen we verschillende bouwwerken die stammen uit de Romeinse tijd. Via Orange en Chateau neuf du pape zetten we onze terugreis in. En voor de wijnkenners: Chateau neuf du Pape is al vanaf 9 uur 's morgens te proeven bij de wijngaarden, maar 's avonds bij een stukje kaas smaakt ie waarschijnlijk toch beter.

Onze eerste campeer vakantie was ons erg goed bevallen, we willen Frankrijk weer bezoeken. Er is nog zoveel te zien, waar we de vorige keer geen tijd voor hadden. Via Reims, waar we de eerste overnachting hebben, rijden we via een touristische route, naar de Loire. Hier beginnen we aan de zogenaamde kastelen route. Hier bezoeken we onder andere de kastelen Sully-sur-Loire, Chamboird en Blois. Na een stuk of 6 kastelen, zakken we verder af naar het zuiden van Frankrijk. Dwars door de pyreneeŽn gaat one reis recht op onze volgende bestemming af: Andorra. Veel mensen zien dit als een paradijs: drankwinkels, cigareten en parfum zijn hier belastingvrij te koop. Terug in Frankrijk overkomt ons een paar dagen later iets minder leuks: er is ingebroken in de auto. De gendarmerie neemt alle tijd en ook de garage doet erg op haar gemak bij het inzetten van de nieuwe ruit. Dit heeft ons ruim een dag vakantie gekost, Gelukkig heeft de dief niet al onze bagage meegenomen. Tijdens onze vaak toeristische route, komen we langs zeer typisch Franse tafereeltjes: zonnebloemvelden. Met een lmooie kanotocht (18 km) sluiten we onze vakantie af in de Ardeche.

Onze eerste cameervakantie werd gelijk een echte ronde Frankrijk. Onze eerste overnachting hebben we in Amiens. In enkele dagen reizen we naar "le mont st michel", een uniek klooster, op een uniek plekje Frankrijk. Via de "dune du pilat", de hoogste duin van Europa, reizen we door naar Biarritz en Mimizane Plage, in de erg Brabants lijkende bossen overnachten we hier op een heerlijke camping.

Vanuit deze strandplaats gaan we de bergen in. We bezoeken Lourdes en overnachten op een echte bergcamping, eigenlijk zijn onze haringen hier niet op gemaakt, maar na enige moeite staat de tent toch acceptabel. Na een paar koude nachtjes hoog in de bergen is het zomer gevoel snel weer terug als we bij de Ardeche aankomen. KanoŽn lijkt hier volkssport nummer ťťn, wij kiezen een tocht voor beginners (toch nog 12 km).

 

Na een beetje luieren, zonnen, zwemmen en kanoŽn, is het tijd voor een beetje luxe, Nice en Monaco staan als volgende op de planning. Helaas zit na deze steden onze vakantie er bijna op. Om het vakantiegevoel nog zo lang mogelijk vast te houden kiezen we voor een touristische terugreis. Via de  mont Blanc, Bern, de Steingletsjer, de Titisee en Cochem sluiten we onze ronde af.

 

Ik ben erg benieuwd naar je reactie op mijn verhaal, laat een berichtje achter in mijn gastenboek

 

 

homepage   vakantie  uitstapjes gastenboek