homepage  vakantie   gastenboek

Dag 1 Vrijdag
Vandaag vertrekken we naar Duitsland. Ondanks de goede voorbereidingen vertrekken we bijna een uur later dan we in gedachte hadden. Gelukkig hoeven we geen boot of vliegtuig te halen en zijn we dus helemaal vrij. Omdat we de vorige keer nog zoveel ruimte over hadden in de auto, had ik deze keer iets minder zuinig ingepakt. Het inpakken van de auto moet toch een uitdaging blijven waar mannelijk technisch inzicht voor nodig is??? Helaas, missie niet geslaagd, wederom ging alles er prima in. Volgende keer maar een kleinere auto kopen?
De reis naar ons vakantiehuis is 380 km. Makkelijk te doen in een uurtje of 4 zou je denken. Maar helaas; bij Eindhoven al veel oponthoud en ook in Duitsland zitten er meer slakken dan auto's op de weg. Gelukkig gedragen onze dochters zich voorbeeldig (heel veel slapen, maar ook kletsen en rondkijken). Pas het laatste kwartier hebben de meisjes het gehad en dit laten ze luidkeels horen. Met soepstengels, krentjes en niet te vergeten de liedjes-CD van Dribbel komen we ook dit kwartiertje door. Ook wij zijn het reizen inmiddels behoorlijk beu. Rond vijf uur komen we, in de stromende regen, aan op ons vakantie-adres, jammer, hopelijk is dit geen voorteken voor de rest van de week.  Het huis is erg schoon, ruim en compleet, kortom we zijn blij met onze keuze. Na de auto uitgepakt te hebben gaan we lekker met z'n allen uit eten. En daarmee komt onze eerste vakantiedag tot een gezellig einde.

Dag 2 zaterdag
Nadat de meisjes eenmaal aan hun reisbedje gewend waren hebben zij en daarmee ook wij heerlijk geslapen. Ons vakantieadres is erg landelijk gelegen en ligt precies midden tussen een heleboel mooie plaatsen in. Een klein nadeel is dat het nergens echt dichtbij ligt, zelfs een restaurant of supermarkt liggen in het dorpje 5km verderop. Natuurlijk wisten we dit van te voren en hebben we dus zelf gekozen. Toch is het wel even vreemd, voor ons als echte stadsmensen,  om te ervaren dat ons (deel)dorpje slechts drie huizen telt. Uiteraard hebben we ook deze vakantie onze grote reisvriend Capitool meegenomen en we hebben voor de komende week een hoop bezienswaardigheden op ons "to do" lijstje staan. Voor vandaag valt de keuze op Korbach. Korbach is een prachtig oud stadje met veel vakwerkhuizen. Ook doen we boodschappen. De meisjes vinden boodschappen doen echt leuk, super trots zitten ze in hun boodschappenwagentje naar iedereen te lachen. De dag vliegt voorbij en het is al weer bijna tijd voor het avondeten. We besluiten naar Frankenberg te rijden. Dit dorpje ligt ook niet zo ver van ons huis en belooft weer veel vakwerkhuizen. Helaas zijn de meisjes een beetje uit hun doen en besluiten we maar meteen te gaan eten. Gelukkig worden de meisjes al snel weer gezellig nadat ze een paar hapjes van ons voorgerecht hebben gekregen en zo genieten we met z'n viertjes van een heerlijke mexicaanse maaltijd. We besluiten ons toetje elders te gaan halen, want in de vluchtigheid hadden we al gezien dat er een aantal ijssalons waren met heerlijk ijs. En zo is er al weer een vakantiedag voorbij gevlogen.

Dag 3 zondag
Na een heerlijk ontbijt (gekookt eitje, vruchtensapje enz.) rijden we naar Alsfeld. Alsfeld is een mooie oude stad met veel oude vakwerkhuizen (16e en 17e eeuw) en nog een aantal bijzondere gebouwen zoals een laat gotisch Rathaus (foto). De sfeer in het stadje is erg gemoedelijk en het enige minpuntje zijn de wespen die me geen rust gunnen tijdens mijn koffie met gebak.  Om de meisjes ook even wat energie kwijt te laten raken zoeken we een rustige plek, natuurlijk is de speeltuin die we uiteindelijk vinden een uitlaatklep bij uitstek. De meisjes klimmen in en uit het speelhuisje en hebben het prima naar hun zin. Na de speeltuin gaan we lunchen in een gezellige biertuin. Ook hier vermaken de meisjes zich prima, er zijn verder geen gasten dus kunnen ze lekker rondkruipen over het terras. Om een beetje rust in te bouwen besluiten we de rest van de middag bij ons vakantiehuis door te brengen, daar is een heerlijke tuin met heel veel speelgoed en heerlijk tuinmeubilair. We overwegen om thuis te blijven met het avondeten, maar de nieuwsgierigheid naar het andere restaurant in het naburige dorpje overwint. In het restaurant stelen de meisjes de show door zich voorbeeldig te gedragen en naar iedereen te lachen. Na het hoofdgerecht beginnen de meisjes moe te worden maar we "riskeren" toch een nagerecht. Gelukkig wordt het nagerecht snel geserveerd en door Tessel en Linde af en toe een hapje te geven van onze veel te grote ijscoupe sluiten we ook deze dag weer gezellig af.

Dag 4 maandag
Helaas is het weer vandaag slecht. Het regent en de vooruitzichten voor vandaag zijn vooral koud en nat. We besluiten om daarom naar een wat verder gelegen bestemming te gaan zodat de auto voorlopig als paraplu kan dienen. Helaas pakt ons plan niet helemaal goed uit. De meisjes willen naar buiten en hebben helemaal geen zin in bergweggetjes. We worden geplaagd door wegomleggingen en alle leuke restaurantjes zijn gesloten. Net toen we het bijna hadden opgegeven om nog even te kunnen genieten van een kopje warme koffie kwamen we gelukkig een leuk restaurant tegen waar we ook heerlijke taart hebben gegeten. Helaas was er geen mogelijkheid om Tessel en Linde even te laten rondkruipen want het was erg druk. Na het gebak zijn de meisjes toch wel moe en tot Freudenberg hebben ze heerlijk geslapen in de auto. Eenmaal aangekomen is het weer gelukkig opgeklaard en kunnen we Freudenberg rustig bekijken. Freudenberg is een dorpje dat bestaat uit allemaal volledig identieke vakwerkhuizen. Voor het maken van een foto moeten we vaak wachten tot er geen mensen het beeld verstoren. Hier in Freudenberg hadden we daar geen last van. We zijn in het dorpje hooguit 4 andere toeristen tegen gekomen. Wat eigenlijk heel vreemd is, want het was een erg leuk dorpje. Na Freudenberg rijden we door naar Siegen, ons hoofddoel voor vandaag. Door de vele wegomleggingen komen we hier later aan dat we gepland hadden, maar gelukkig blijkt de Alt Stadt erg compact en kunnen we toch nog alle bezienswaardigheden bekijken. Eerst gaan we naar het Uberres Schloss en daarna naar het Unteres Schloss. Ook hebben de 13e eeuwse Nikolaikirche bewonderd. Rechts zie je een foto van Tessel haar handje tegen een waterkunstwerk. Tessel vindt water echt geweldig, heerlijk spetteren en spatteren. In Siegen zitten we duidelijk niet in het juiste deel als het over restaurantjes gaat en we moeten dan ook behoorlijk zoeken naar een leuke plek. Gelukkig hebben we onze Tom Tom bij die ons gidst naar een gezellige Italiaan. De meisjes vinden het italiaanse knoflookbrood erg lekker en ook de kinderpizza valt in goede aarde. Ook onze eigen gerechten zijn erg lekker. Gelukkig is de terugweg niet dezelfde als de heenweg en zijn we na een groot deel snelweg binnen vijf kwartier weer bij onze woning.

Dag 5 dinsdag
Ondanks onze "slechte" auto ervaring van gisteren durven we het aan om naar Kassel te rijden. Ook vandaag zijn de voorspellingen niet zonnig, zoals je wel hoopt tijdens een vakantie, maar gelukkig is het wel droog. Eindelijk winkelen in een grote Duitse stad had ik bedacht, maar nee.  In Kassel heb je namelijk de Wilhelmshohe, een paleis annex park. Hiervan had ik de omvang enigszinds onderschat en hier bleken we de hele dag te kunnen vertoeven. We hebben de heuvel bijna helemaal beklommen. En dit is met een kinderwagen (voornamelijk geduwd door papa) een hele prestatie. Doordat je niet met de trap kunt is de route soms wel een kilometer langer. De route is bijna sprookjesachtig en ook de meisjes vermaken zich prima als we ze laten spelen op een klein bergje, wat in Tessel haar fantasie prima fungeert als glijbaan. We hebben erg gelachen. Linde vond het geweldig om omhoog te klimmen, maar omlaag wilde ze niet...maar taxi papa hielp haar gelukkig naar beneden en zo kon ze weer heerlijk omhoog kruipen en nog een keer en nog een keer. Bij ons eindpunt (wat niet het eindpunt van de route was) bevindt zich een rustig terras en onder het genot van een drankje genieten we van het uitzicht. Het enorme beeld boven aan de Wilhelmshohe stond voor een groot deel in de stijgers en in combinatie met de tijd besloten we de laatste 2,5 km te laten voor wat ze waren en te smokkelen door later met de auto naar de top te rijden. De wandelroute terug is anders dan de heenweg en zo hebben we dit park bijna helemaal gezien. Het was een heerlijke en actieve buitendag.

Dag 6 woensdag
We hebben nog veel te weinig van ons heerlijke vakantiehuis genoten en we besluiten vandaag een dagje thuis te blijven. Niet in de laatste plaats om ook de meisjes een beetje rust te gunnen. Er is een heleboel speelgoed bij het huis en de meisjes kunnen dan ook uitgebreid spelen. Echter blijft de favoriete attractie van zowel Tessel als Linde niet een speelgoedje maar het trapje van twee treden tussen de huiskamer en keuken. Eindeloos klimmen, zitten en gewoon boven aan de trap staan. Omdat ons huis zo landelijk gelegen is staan we binnen twee tellen in de natuur en natuurlijk vraagt dat op onze thuisblijfdag om een wandeling.

Dag 7 donderdag
In Kassel kon ik niet winkelen en ondanks dat ik geen 'shopaholic' ben wil ik in het buitenland wel altijd even in de winkels snuffelen. Winkelen en Cultuur combineren we daarom vandaag in Frankfurt. We slagen voor een geweldige houten speelgoed kubus voor Tessel en Linde, Rob heeft een heel mooi wegenboek van Duitsland gekocht en ik ben geslaagd voor een paar leuke t-shirts en heb nog een paar leuke ideeen opgedaan voor het nieuwe huis. Kortom ook vandaag was weer een geslaagde dag.

Dag 8 vrijdag
Vandaag doen we een rondje waldeckerland. In Fritzlar komen we uit bij middeleeuwse feesten. Het hele dorpje is omgetoverd en er worden allerlei ambachten uitgevoerd. Ook lopen er veel mensen in middeleeuwse kleding. We vinden dit echt heel leuk, de middeleeuwse huisjes komen zo wel heel goed tot hun recht. Bij de kerk schieten we nog een paar mooie foto's waarvan ik hoop dat er een ultime foto bij zit voor een canvasschilderij. Hierna gaan we naar het stuwmeer. Bij het stuwmeer lopen de stuwdam over en aan de andere kant treffen we een soort van waterkunstwerk aan wat door Tessel toch van dichtbij ontdekt moet worden. We moeten haar echt tegenhouden want als het aan haar had gelegen was ze zo in het water "gesprongen", maar daar vonden we het toch wel een beetje te koud voor. De meisjes hebben heerlijk gespeeld bij de fontein waar ze eindeloos probeerden in te klimmen. Vanuit de stuwdam zien we een kasteel liggen, eigenlijk is het al etenstijd, maar nu we er zo dichtbij zijn willen we toch nog even gaan kijken en wie weet is er wel een restaurantje in de buurt. Helaas kunnen we het kasteel niet van dichtbij bekijken maar we vinden wel een restaurant met een super uitzicht op het stuwmeer wat tot onze verbasing helemaal leeg is. Gelukkig blijkt het restaurant wel open en het eten heerlijk dus waarom wij de enige gasten waren die buiten gingen zitten (binnen zaten wel enkele mensen) is ons een raadsel gebleven.

Dag 9 zaterdag
Vandaag beginnen we met een rustig ontbijtje en spelen de meisjes nog even buiten daarna doen de meisjes nog snel een dutje. Dan gaan we de kleine nabijgelegen dorpjes bekijken. Het is vandaag erg zonnig. Vanuit een uitzichttoren die Rob had ontdekt op de kaart in zijn nieuwe wegenboek ziet hij nog een leuk dorpje liggen, hier gaan we heen nadat we in Rauschenberg zijn geweest.  In Rausschenberg lunchen we op een rustig terras (het enige terras). De keuze op de kaart is erg beperkt, eigenlijk is het meer een diner kaart. Omdat het eigenlijk al voorbij lunchtijd is en we toch eigenlijk wel lekker zitten besluiten we toch maar een gerechtje te bestellen. Ook is er in Rausscheberg nog een oude ruine. Helaas blijkt deze niet te bereiken met de wandelwagen en daarom wachten de meisjes en ik op een plekje in de schaduw terwijl Rob een paar foto's gaat maken. Het dorpje dat Rob had gezien bleek inderdaad heel leuk. Ook hier was weer een ruine, een mooi marktplein en een terras met een uitzicht over het dal. Alle andere toeristen zitten heerlijk aan het ijs en gebak, maar gezien de weps-dichtheid besluiten wij ons te beperken tot een drankje. Na twee kinderstoeltjes geinstalleerd te hebben bij een tafeltje uit de zon zitten de meisjes gezellig om zich heen te kijken. Ineens begint Linde kei hard te gillen. Iedereen denkt dat ze gestoken is door een wesp, zelf twijfel ik hieraan omdat ik geen wesp gezien heb bij haar en ik die beestjes altijd met argusogen volg, maar ja zo'n beestje heeft natuurlijk niet heel veel tijd nodig. Ik neem Linde even mee naar binnen om niet heel het terras te vermoeien met deze geluidsoverlastveroorzakende kleine meid. Maar iedereen was erg met haar begaan, er werd speciale zalf gepakt door het personeel, een andere toerist was al naar een EHBO aan het bellen en ik was nog steeds op zoek naar de bult. Die bult heb ik nooit gevonden. Wat het wel is geweest, dat zullen we nooit weten. Op de terugweg twijfelen we even of we naar ons huisje terug gaan of naar het nabijgelegen Frankenberg om meteen wat te eten. Nadat wij besloten hadden naar het huisje te gaan besloten de wegomleggingen anders, die voerden ons namelijk recht naar Frankenberg. Dus besloten we onze plannen bij te stellen en toch maar lekker uit eten te gaan. De meisjes doen het echt super. Ze genieten heerlijk van hun frietjes die ze lekker soppen in de appelmoes en tomatenketchup en het ijsje dat ze krijgen van de serveerster wordt ook met veel smaak naar binnen gewerkt. Ver na babybedtijd komen wij aan bij ons fijne vakantiehuis.

Dag 10 zondag
Vandaag is onze laatste dag en die gebruiken we om lekker uit te drijven in onze vakantie woning. De meisjes spelen spelen en spelen. We lopen nog even de berg op die tegenover ons huisje ligt en lezen nog een boekje in onze ruime tuin. Echt vakantie, zo jammer dat we vandaag ook weer in moeten pakken omdat we morgen vertrekken, maar aan alle goede dingen komt een eind zo ook aan deze vakantie.

Dag 11 maandag
Vandaag gaan we weer naar huis. Voor we de snelweg op gaan maken we nog een laatste vakantiestop in Bad Arolsen waar we tegen over het Barokke kasteel een heerlijke oranje koek hebben genuttigd. De oranje koek, wat typisch Fries is, was niet toevallig, de eigenaren van dit hotel/restaurant waren namelijk nederlanders. Dit was natuurlijk een leuk toeval zo op de weg naar huis. Helaas verloopt ook de terugweg niet erg soepel, dit keer door "dreumes perikelen". Gelukkig bleken de perikelen van voorbijgaande aard en hebben we na vier stops kort achter elkaar toch nog aardig door kunnen rijden en zo komen we laat in de middag thuis.