Homepage uitstapjes

 

Weekendje weg

In het weekend van 28 oktober zijn we een weekendje naar valkenburg geweest.
Op vrijdag vertrokken we met twee auto's naar ons vakantie adres: Landal Kasteeldomein de Cauberg.

28 oktober en dan op je eigen terras, met korte mouwen een biertje kunnen pakken, dat is natuurlijk uitzonderlijk. We hadden echt geweldig weer. Na onze aankomst hebben we ons huisje verkend (het was bijna een vila) en zijn we even over het park gaan wandelen. Ook de andere huisjes hebben we van heel dichtbij bekeken.'s Avonds hebben we gezellig in het huisje gegeten.

De volgende dag hadden we weer geweldig weer. Prima voor het maken van een uitstapje. Een stukje wandelen en daarna Lekker een terrasje pikken in Maastricht.

 

Na een beetje natuur en een beetje ontspanning, is het een ideaal moment om ook nog wat aan cultuur te doen. Het Bonnefanten Museum in Maastricht is onze volgende stop. Naast de gewone klassieke kunst is er ook moderne kunst en van alles wat daarvoor door zou moeten gaan. Vooral ook het gebouw van het museum zelf is heel bijzonder. Zie bijvoorbeeld de foto van het trappenhuis hierboven, en natuurlijk de foto ernaast.

En weer op ons eigen terras. 29 oktober, kun je het je voorstellen?  Het inruimen van een vaatwasser is een vak apart.

Op zondag zijn we naar de wereldtuinen van mondo verde geweest. De entree was gratis die dag.

 

Na het bezichtigen van de tuinen zijn we op een mooi uitzichtpunt nog wat gaan lunchen. En 's avonds hebben we in het centrum van valkenburg gezellig wat gegeten buiten op het terras (maar wel met een warmte lamp).

Maandag, eigenlijk is ons weekend voorbij, maar vanwege het aanhoudende mooie weer gaan we nog even verder met genieten van de mooie omgeving, deze keer door het maken van een wandeling door het Geuldal.

Met een lunch in Meerssen sluiten wij ons weekendje officieel af en beginnen aan de terugreis. Het was een geslaaagd weekendje weg.

 

Homepage uitstapjes