Homepage    uitstapjes gastenboek e-mail

Safaripark de Beekse Bergen

  Na een druk ochtendprogramma beginnen we tegen het einde van de ochtend met z'n vieren aan onze wandelsafari. Gezien het tijdstip beginnen we onze safari met een pitstop. De meisjes zijn toe aan een broodmaaltijd (goed voorbereid, meegenomen van thuis) en wij lusten wel een kopje koffie met gebak.


Meteen na de ingang is een restaurant gelegen, dus dat komt nu erg mooi uit. Helaas zijn er maar drie kinderstoelen in heel het restaurant aanwezig, waarvan 1 al in gebruik is en 1 geen leertje heeft voor tussen de benen (zonder leertje is nu zo zo klein zijn echt nog te gevaarlijk). De laatste stoel neem ik alvast mee naar onze tafel en maak ik klaar voor gebruik. Daarna ga ik even vragen aan de andere kinderstoelgebruikers of ze de stoel kunnen missen (kindje is er inmiddels uit) en na een positief antwoord neem ik ook deze stoel mee naar onze tafel, even poetsen en klaar voor gebruik.

De meisjes smullen van hun boterham en azen op ons gebakje (helaas voor hun, deze keer "valt" er niets voor ze af). Tijd om te beginnen aan de wandelsafari. Na een rustige pad lopen we recht op een enorme olifant af. Helaas geeft mijn fotocamera na een paar foto's aan dat de accu leeg is. Beginnersfout, ik heb een nieuwe fotocamera en ben vergeten de reserve-accu op te laden en mee te nemen. Gelukkig is er in ons geval geen man over boord. Rob heeft zijn, veel luxere, fotocamera bij en er wordt vandaag volop geknipt. Zo wordt de olifant vanuit alle hoeken vastgelegd en ook de apen en giraffen die we vervolgens tegen komen worden goed vastgelegd.
De meisjes zijn eigenlijk nog te klein voor dit uitstapje. Tenminste om er echt iets van te beseffen.

Linde ligt heerlijk in de wandelwagen te slapen en Tessel ligt in de wagen te genieten van het winterszonnetje. De dieren maken nog geen indruk op de meisjes. Of toch wel? Verderop in de safari haal ik Tessel even uit de wagen om haar de beren goed te kunnen laten zien. De beer leek Tessel erg aardig te vinden en kwam heel dicht bij het glas om haar goed te kunnen zien. En zo bekeek Tessel de beer en bekeek de beer Tessel, echt een moment om van te genieten. Helaas ligt het niet vast op de foto. We vervolgen onze route en we besluiten om na de wandelsafari ook nog de autosafari te gaan doen.
We zitten dan niet meer heel ruim in onze tijd, maar net ruim genoeg om nog even buiten op het terras wat te eten en te drinken. Linde slaapt nog steeds. Terwijl Rob wat eten en drinken gaat halen, neem ik Tessel weer uit de wagen en zet haar voor me op tafel (natuurlijk houd ik haar goed vast). Tessel is helemaal gefascineerd door de rondvliegende meeuwen en doet haar best om zowel links als rechts van mij alle meeuwen goed te volgen, wat een heel koddig gezicht is.

Zodra Rob terug is bij onze tafel is de aandacht voor de meeuwen verdwenen en wil Tessel een frietje. We besluiten haar een frietje te laten proberen en ook Linde die inmiddels heerlijk uitgeslapen is krijgt een pijltje friet. Linde moet er helemaal niets van hebben, en gaat heerlijk genieten van haar Nijntjekoekje. Tessel vindt echter de friet heerlijk en vraagt al snel naar meer. Na 5 frietjes vinden we het echt wel genoeg geweest voor haar kleine buikje en leiden we haar af met ook een Nijntjekoekje.
 

Via de roofvogels en de pinguins gaan we weer terug naar de auto; tijd voor de autosafari!. Oke waarschijnlijk zijn  we een beetje verwend, maar de autosafari maakte op ons weinig indruk. De meeste dieren hadden we vanaf de wandelsafari al gezien en verder vonden we dat er vooral veel herten (in alle soorten en maten) aanwezig waren op de route van de autosafari. Wel hebben we enorm genoten van de kangoeroes die zo mogelijk nog uitgebreider naar de auto's aan het gapen waren dan andersom.

Wat gaat zo'n dag toch snel. De meisjes (en dan vooral Linde) zijn na deze safari in ieder geval goed uitgeslapen en dat komt goed uit, we gaan deze avond namelijk nog naar een verjaardagsfeest.
We zijn heel benieuwd hoe de meisjes over een jaartje reageren op zoveel vreemde dieren en zullen rond die tijd zeker op herhaling gaan.

 

Homepage    uitstapjes gastenboek e-mail