Homepage    uitstapjes gastenboek e-mail

 

Wandeling "Landgoed de Oude Hondsberg"
in Oisterwijk

Het is vandaag erg mooi weer en het is al weer een hele tijd geleden dat we een echte wandeling hebben gedaan. De wandelingen uit ons andere wandelboek vinden we wat te lang voor vandaag, dus gaan we op zoek naar een alternatief. Op internet vind ik een hele reeks van routes die in de buurt zijn en varieren in lengte van 7 tot 12 km.

We hebben niet echt veel zin om in file te wandelen en we kiezen de route uit die ons het rustigste lijkt.

Na een wat verwarrende start, we waren in spiegelbeeld begonnen met de route, komen we al snel bij een mooie ven met veel bloemen aan de waterkant .

De route is erg afwisselend, we lopen door de bossen, langs een riviertje en langs vennen. Ook komen we voorbij boerderijen en grote landhuizen. Bij toeval ontdekken we nog een heel leuk plantje, waarvan de rijpe vrucht, als je er in knijpt "explodeert" en daarna heel mooi opkrult.

Na een luxe pitstop valt het tweede deel van de wandeling mij een beetje tegen, de omgeving is erg mooi maar het pad is erg lastig.

Voor wie de rustige natuur zoekt, ik kan deze route zeker aanbevelen. Het enige minpuntje is dat een deel van de route over verharde, en dus drukke, weg gaat. 

Homepage    uitstapjes gastenboek e-mail