Homepage  uitstapjes gastenboek

Dagje uit in Brussel

Officieel is de lente begonnen, de zon die schijnt maar helaas is het hier in Brussel nog koud en waait de wind behoorlijk.

Door ons min om meer impulsieve besluit om naar Brussel te rijden zijn we onze fotocamera vergeten. Gelukkig, met de techniek van tegenwoordig, kan onze telefoon ook als fotocamera fungeren. Met zo'n telefoon merk je wel dat je de luxe van de normale fotocamera mist. Inzoomen is vandaag: een beetje dichterbij gaan staan. Ook hebben we ons niet echt goed voorbereid op wat we willen gaan zien, maar dat geeft niet, de sfeer van de stad is erg goed, de bordjes duidelijk en er zijn heel veel leuke winkeltjes.

De auto hebben we dicht bij de Grote Markt geparkeerd en vanuit hier zijn we langs een paar markante stukjes Brussel gekomen. Het oude centrum wordt gekenmerkt door heel veel mooie imposante gebouwen, gezellige straatjes en heel veel chocolateriŽn. Er was zoveel keus in de chocolateriŽn en alles zag er zo lekker uit dat we niet konden besluiten wat we mee naar huis zouden nemen. Uiteraard moeten we ook nog even langs het bekendste monument van Brussel: Manneken Pis. Vanwaar toch al die drukte om deze eenvoudige fontein, maar toch kunnen ook wij het niet laten om hem op de foto te zetten.

Door de koninginnegalerij, een mooie combinatie van oud en nieuw samengevoegd, lopen we naar het moderne winkelgedeelte, hier hebben we het zo gezien, echt veel anders dan bij ons is het niet. We gaan nog snel even door het oude gedeelte wandelen, de chocolade-etalages goed bekijken en daarna is het weer tijd om naar huis te gaan. Toch vraag ik me af: is zo'n chocoladefontein misschien iets voor bij ons in huis?

 

Homepage     uitstapjes gastenboek