Homepage     uitstapjes gastenboek e-mail

Weekendje weg in Hoevelaken

  Vrijdag 7 juli:
Het is vakantietijd en iedereen om ons heen komt net terug van, of vertrekt bijna met vakantie. De weken vliegen voorbij, voor we het weten is het maandag en als we net weer opgestart zijn is het al weer vrijdagmiddag. De tijd lijkt door onze vingers te glippen en dit vinden wij zonde, het is mooi weer en daar willen we met volle teugen van genieten. Een prima  medicijn tegen het ongemerkt weggelippen van tijd is een weekendje weg. Als de plannen er eenmaal zijn is het weekendje zo geboekt. Onze keuze is gevallen op een zomerarrangement in Bilderberghotel de Klepperman in Hoevelaken. Om ons zelf nog een beetje extra te verwennen boeken we een extra luxe kamer. Vrijdag na het werk zijn we meteen vertrokken. Het weekend leek met slecht weer te beginnen maar los van een flinke bui op vrijdagmiddag hebben we bijna continue de zon gezien.

De eerste avond eten we in het hotel, op internet hadden we al gelezen dat het restaurant prima was, dus wat zou je dan nog verder gaan zoeken. Na het inchecken was het al niet echt vroeg meer. De kaart in het restaurant ziet er prima uit en als de gerechten even later op tafel verschijnen zijn we allebei erg tevreden met onze keuze. Na heerlijk te hebben genoten van de maaltijd gaan we Hoevelaken nog even verkennen. Een wandeling terug in de tijd lijkt het. De wijk waarin we lopen is er één met allemaal jaren '70 woningen en de inrichting van de meeste huizen is ook uit deze tijd. Onder het wandelen maken we alvast plannen voor morgen.

Zaterdag 8 juli:
Vandaag is het wederom prima weer en dat komt heel goed uit, want vandaag hebben we een behoorlijke wandeling op ons programa staan. Uit onze Capitool Wandelgids hebben we de wandeling geselecteerd die redelijk dicht bij ons hotel start. Het beginpunt van de wandeling ligt in Vuurse. Bij aankomst in Vuurse is het precies Koffie tijd, dus voor we beginnen met de wandeling nemen we nog even tijd voor koffie met gebak. Het startpunt van de wandeling ligt in de bossen en voert ons over afwisselende paden en langs grote landgoederen met af en toe een villa. Op de bladeren van de bomen horen we de regen vallen, dat zou weleens vervelend kunnen worden, we zijn namelijk pas net begonnen aan onze 15,5 km lange wandeling. Gelukkig zet de regenbui niet door en maken de wolken plaats voor een felle zon. De route is overwegend erg rustig, weinig andere wandelaars, bijna geen verkeer en slechts af en toe een koe of paard in de wei. Na ongeveer 10km te hebben gelopen komen we bij een meer. Het pluismeer. Bij het pluismeer staat een prima picknick tafel waar we onze lunch heerlijk laten smaken.
De bossen hebben we inmiddels wel lang genoeg gezien en gelukkig gaat onze wandeling nu een heel ander stuk natuur laten zien: duingebied. Hier is het wel
iets drukker met recreanten zoals wandelaars, fietsers en ruiters. Terug in de "bewoonde" wereld worden we om het koninklijke landgoed drakenstein geleid. Helaas is dit landgoed niet te bezichtigen en is er vanaf geen enkele zijde vanaf de buitenkant iets te zien. Terug in Vuurse nemen we samen één pannenkoek en iets te drinken. Inmiddels is het al bijna etenstijd. Nadat we onze foto-spullen terug naar het hotel hebben gebracht komen we terecht bij restaurant "the old peppermill". Hier hebben we heerlijk buiten op het terras gegeten en onze plannen voor de volgende dag gemaakt.

 

Zondag 9 juli  
Vandaag beginnen we de dag met de bezichtiging van kasteel Groeneveld in Baarn. Dit kasteel is met onze Museumjaar-kaart gratis toegankelijk en de omschrijving uit onze museumgids spreekt ons erg aan. Zo is er in het kasteel een verzameling Xylotheken aanwezig. Wij weten niet wat een Xylotheek is dus zoeken we de betekenis even op: Een xylotheek is samengesteld uit alle mogelijke details van bomen. Deze werden in kleine onderdelen per boomsoort gegroepeerd: zaadjes, een zaailing, bladeren, een tak, een knop, een bloem, stukken schors, stukjes hout, wortel, zaagsel en as. Verder is de geschiedenis van het Kasteel is erg interessant en is deze bijzonder goed geillustreerd weergegeven in één van de vertrekken.. Ook de tuinen om het kasteel zijn een wandeling waard. Via de ijskelder van het kasteel lopen we weer terug naar de auto. Kasteel Groenevels ligt op minder dan 5km van Paleis Soestdijk, dus ook hier rijden we even langs. Bij het passeren hiervan vinde we het paleis erg saai en omdat het verder toch niet te bezichtigen is rijden we door naar een gezellige plek om te lunchen. Boven op een berg bij Soestdijk. Na heerlijk de hebben geluncht in de buitenlucht (met af en toe een net iets te harde wind), gaan we naar onze volgende bestemming: het militaire luchtvaart museum. Hier vinden we zowel binnen als buiten een interessante verzameling van militaire vliegtuigen en alles wat er om heen hoort. Het museum is erg goed opgezet en we komen nog bijna tijd tekort als blijkt dat het museum al om 16:30 sluit. Bij ieder vliegtuig staat een duidelijke omschrijving van de functionaliteit, de tijd waarin het actief werd gebruikt en enkele technische gegevens. Na sluiting van het museum gaan we moe maar voldaan beginnen we aan de terugreis. Het was een heerlijk weekend. En één ding is zeker ons volgende weekendje weg zal niet lang op zich laten wachten. 

 

Homepage     uitstapjes gastenboek e-mail