Homepage     uitstapjes gastenboek e-mail

Weekendje weg in Hasselt

 
Met ons goede voornemen van ons vorige weekendje weg in ons achterhoofd en een vakantie in het vooruitzicht komen we kijkend in onze agenda tot de conclusie dat dit weekend het perfecte weekend is om er weer even lekker tussenuit te gaan.

Via internet kijken we naar de aanbiedingen die er gedaan worden en al zoekend komen we bij een heel nieuw Hotel in Hasselt te BelgiŽ uit.

Vrijdag 28 juli
Vrijdagavond, na een hittegolf van ruim twee weken hebben we net vandaag een wolkbreuk boven Tilburg hangen en onderweg naar Hasselt wordt het weer al maar slechter en slechter. De wegen staan onder water en de 80km wegen zijn met 60km/u maar net te doen, Bij aankomst in Hasselt druppelen de laatste druppels uit de lucht. De stad is erg verlaten en na een lange zoektocht komen we, net voor we de moed op willen geven, in een heel gezellig Mexicaans restaurant terecht. Wat zal morgen ons gaan brengen, hopelijk beter weer dan we de afgelopen uren hebben gehad.

 

Zaterdag 29 juli
We hebben heerlijk geslapen in onze super moderne hotelkamer en het ontbijt was erg goed. Hasselt staat bekend als 4e winkelstad van BelgiŽ dus vanochtend gaan we eens kijken of de stad haar positie waard is. Er zijn een heleboel leuke winkeltjes met gadgets, Disney en andere leuke snuisterijen. Na een ochtendje winkelen en een koffie op het terras, bezoeken we het Jenevermuseum. Dit museum is erg leuk opgezet: trappetjes op, kamertje door, trappetjes af. Er is ook een heus "geur kabinet" helaas ben ik erg verkouden, maar volgens Rob is er goed verschil te ruiken in de verschillende stadia van het jeneverproces.  Eťn van de leuke dingen aan Hasselt is dat alles op loopafstand van elkaar gelegen is. Na het Jenevermuseum lopen we naar de Grote Markt om te lunchen. Het thermometerkwik is inmiddels weer tegen de 30. Onze volgende bestemming is de Stadsmus, een museum waar op beeldende wijze de ontwikkeling van Hasselt door de jaren heen wordt neergezet. Eigenlijk is het veel te mooi weer voor binnenactiviteiten: de Japanse tuin is daarom onze volgende activiteit. De tuin is niet zo heel groot,maar wel erg gezellig opgezet. In de vijvers, die door middel van watervalletjes met elkaar verbonden zijn, zwemmen heel veel karpers. Het is erg vermakelijk om deze beesten van dichtbij te bekijken, zeker als ze gevoerd worden.

 

Zondag 30 juli
Het meeste van Hasselt hebben we vrijdag en gisteren al gezien. Eigenlijk willen we nog graag het modemuseum bekijken maar dat is helaas op zondagochtend gesloten. Na een koffietje te hebben gedronken op de Grote Markt rijden we naar een Abdij net buiten Hasselt. Hier maken we een wandeling van 2,5 km om de abdij heen. De abdij is behoorlijk vervallen en zit midden in een grondige restauratie. Vanuit het terras hebben we prima zicht op de verschillende fasen van dit restauratieproces. Op naar onze volgende bestemming: Postel. Omdat ik nog nooit in Postel geweest was en me niet had voorbereid viel ik van de ene verbasing in de andere: Bermtoerisme op en rond de parkeerplaats.....heel veel frietvorkjes op de grond, die zo bleek later, uit een heuse straat van friettenten en andere snackkramen, afkomstig waren..... Hier in Postel moet toch heel wat te beleven zijn....we zijn langs de abdij gelopen, we hebben de kruidentuin en de kapel bezocht, allemaal leuk maar zeker niet bijzonder. Toch ziet het er zwart van de mensen. Het is me niet duidelijk waarom, wellicht dat iemand me hierbij kan helpen. De drukte was zo groot dat er bij geen van de drie restaurants een plekje was om te lunchen. Gelukkig na een klein stukje rijden komen we bij een erg gezellig en sfeervol restaurantje. In alle rust genieten we hier heerlijk buiten in de tuin van onze lunch. We zijn alweer halverwege de terugweg en zodra we de tweede helft inzetten begint het weer te regenen. Jammer, we genoten nog zo van het heerlijke weer. Het was weer een heerlijk weekendje weg, waarbij we prettig tussen de buien door gemazzeld zijn.

 

Homepage     uitstapjes gastenboek e-mail