Homepage    uitstapjes gastenboek e-mail

Dagje uit in Grave

Vandaag schijnt er een heerlijk winters zonnetje. Echt een  zondag om er weer eens op uit te gaan. Vanwege mijn zwangerschaps-vermoeidheid hebben we de laatste tijd maar weinig buiten de deur gedaan.

De grote vraag is altijd: waar zullen we deze keer naar toe gaan? In ons Noord-Brabant-boek vind ik een uitgebreide omschrijving van het vestingsstadje Grave en de interesse is gewekt.

Na drie kwartier rijden komen we aan in het sfeervolle stadje. Het is hier lekker rustig en na even zoeken vinden we een gezellig café, aan de markt, waar we wat kunnen lunchen voordat we aan de uitgestippelde wandeling gaan beginnen. (Tijdens het zoeken hebben we stiekem de helft van de wandeling al gezien).

De wandeling voert ons door sfeervolle straatjes vol met oude panden. Via het stadhuis en de Elisabethskerk gaat de route ook door een gedeelte met nieuwbouw waarbij duidelijk de oude architectuur van invloed is geweest.

Bijna ongemerkt komen we bij de sfeervolle haven van Grave. Het tweede gedeelte van de wandeling voert ons naar het Arsenaal en naar de Hampoort (de enige overgebleven stadspoort). Grappig is ook de link met Tilburg: Bisschop Zwijssen liet zijn Fraters van Tilburg in 1859 een internaat oprichten voor blinde jongens. 

Het stadje is erg compact en binnen een uurtje of twee prima te bezoeken.  

Homepage    uitstapjes gastenboek e-mail