Homepage     uitstapjes gastenboek e-mail

Dagje uit in Utrecht

25 mei, Hemelvaartsdag. Rob en ik zijn allebei vrij en we vinden het wel weer eens tijd voor een gezellig dagje uit. Het weer is echt heel slecht dus een dagje musea bezoeken lijkt het beste idee. We zijn lekker vroeg op gestaan dus we hoeven niet dicht bij huis te blijven. Na enig zoeken op internet heb ik het helemaal bedacht: we gaan naar het Dick Bruna huis in Utrecht. Oftewel: het Nijntje huis.

In het Nijntje huis is er van alles te zien en te koop van Nijntje en andere creaties van Dick Bruna. Nijntje heet overigens alleen in Nederlandstalige landen Nijntje, in andere talen heet ze Miffy.

Tegenover het Dick Bruna Huis is het Centraal Museum van Utrecht gelegen. Ik zit nog helemaal vol van Nijntje en ben aan het bedenken wat ik nog graag zou willen kopen in de Nijntje museumwinkel, er is zoveel keus. Te veel keus, .......................ach eigenlijk hoef ik ook niets.
In het Centraal Museum wordt mijn aandacht getrokken door de Rietveld Collectie, de meest bekende Rietveld Stoelen, maar ook minder bekende exemplaren vragen om mijn interesse. Net als ik besloten heb dat dit museum zo gek nog niet is kom ik in de
volgende ruimte nog een fascinerend object tegen: een 17e eeuws poppenhuis. Aan dit poppenhuis is 20 jaar gebouwd en het staat vol met leuke details. Na nog een tijdje in het museum te hebben rondgekeken wordt het tijd om te gaan lunchen. En we hebben nog een doel vandaag namelijk het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement.

Dit Museum hadden wij een jaar of twee geleden ook al eens bezocht en vonden we toen al erg leuk. Nu is er in verband met het 50-jarige bestaan van dit museum een jubileumtentoonstelling: een verzameling van de beroemste koninklijke muziekautomaten van de afgelopen 500 jaar, te bewonderen. Bijzonder genoeg om het museum nog een keertje aan te doen zo vinden wij.

De muziek-kunstwerken worden aan ons getoond door middel van een rondleiding. De uitleg is leuk en interessant, maar het is natuurlijk nog leuker om een koninklijke muziekdoos van honderden jaren oud te horen spelen en we worden niet teleurgesteld.

 

Ik ben erg benieuwd naar je reactie op mijn dagje uit, laat een berichtje achter in mijn gastenboek

 

Homepage     uitstapjes gastenboek e-mail