homepage    gastenboek e-mail

 

Creatief.

Door de jaren heen heb ik al heel wat verschillende creaties vervaardigd op het creatieve vlak. Zo heb ik met Fimo klei beeldjes gemaakt, geschilderd en glas gegraveerd. Een deel van mijn creaties zal ik jullie op deze pagina laten zien.

April 2006:
Verjaardagen, reuze gezellig, maar o zo moeilijk om steeds weer een leuk cadeau te vinden. In een tijdschrift las ik toevallig een artikel over Jasili blooming thee. Heel bijzonder leek me dat. Omdat de verpakking waarin ik de thee geleverd kreeg niet geschikt was als cadeauverpakking heb ik zelf de Bloomingthee's maar aangekleed. O en niet onbelangrijk: de thee is echt heel verassend, als je wilt weten wat ik daarmee bedoel neem dan een kijkje op de site van Jasili.

Maart 2004
Op internet was ik een beetje aan het surfen voor leuke afbeeldingen om te gaan graveren in glas, toen ik toevallig op plaatjes van Barbapapa stuitte. Een vriendin van mij is daar helemaal weg van. De figuurtjes lenen zich  uitermate goed voor fimo klei en ik ben toen gelijk aan de slag gegaan. Na enkele uren klein,fimoklei moet erg lang gekneed worden, maar ook het boetseren was weer even geleden, (wat een gepriegel), was ik tevreden met het resultaat. De beeldjes zijn ongeveer 4 cm hoog. Nog even geduld voor het afbakken in de oven en daarna ben ik het resultaat gelijk weg gaan brengen. Mijn viendin was blij verrast met dit onverwachtte presentje. 

winter 1998:

Een beetje rondkijkend in een knutselzaak op zoek naar een leuk project om creatief bezig te zijn stuit ik op deze borduurpatronen. Ik vond ze zo leuk dat ik borduren toen tot mijn volgende project heb gebombardeerd. En omdat wij het altijd lastig vinden om iets leuks voor aan de muur te vinden had ik zo gelijk twee vliegen in n klap.

Maart 2002
Op de huishoudbeurs zag het er allemaal zo leuk uit dat ik toen ik het voor het derde jaar zag toch over stag ben gegaan:
punchen. Het is leuk om te doen, het resultaat is erg grappig (soort badstof). Alleen heb ik nog geen echte leuke toepassing gevonden. Op de foto mijn eerste en enige voltooide exemplaar, ben met een nieuwe begonnen, weet alleen niet of die ooit af zal komen.
September 2006
Een cadeautje voor een doop, altijd moeilijk. Ik wilde iets bijzonders geven voor deze bijzondere gelegendheid. Na diverse bezoekjes aan de speelgoedwinkel kom ik thuis met een grote doos met daarin een witte spaarpot en 7 (hele foute) kleuren emaille-verf.  Dat en dan geen inspiratie.....na enkele dagen krijg ik dan toch een idee: Eeyoor, maar dan wel een vrolijke. Dat laatste blijkt toch een lastige opgaaf, Eeyoor kijkt bijna altijd verdrietig. Na een complete speurtocht vind ik dan toch een gezellig plaatje. Omdat ik nog nooit met emaille-verf gewerkt had vond ik het toch wel spannend. Een goeie voorbereiding bleek het halve werk en het resultaat...dat kun je zien op de foto.

 

Augustus 2006
Tijdens ons weekendje weg naar Hasselt, afgelopen juli, heb ik het idee voor het maken van Kijkkastjes opgedaan. Bij het zien van de kastjes zei ik: dat kan ik ook. En dat klopte, alleen kostte het wel ietsjes meer moeite dan ik had gedacht. Het verzamelen van de materialen, het in verstek zagen van het bakje, het behangen....Ik moest wel veel verschillende vakken uitoefenen,
maar het is gelukt en ik ben erg trots op het resultaat. Dit kraamcadeautje heeft een goede bestemming gekregen.


Augustus 1999:
Deze Tijgertje is een door mijzelf verwaardigde muurschildering. Helaas heb ik de muurschildering van Tijgertje, maar ook van Pooh zelf, Eeyore en Knorretje achter moeten laten, want muurschilderingen hebben de verveldende eigenschap dat ze niet kunnen meeverhuizen. De schilderingen waren erg goed gelukt, ze waren ongeveer 1 meter hoog en erg gezellig op de strijk- en studeerkamer. Gelukkig heb ik ze vastgelegd op foto.


winter 1999: Toen mijn borduurseltjes af waren was ik weer op zoek naar iets nieuws. Een collega bracht mij op het idee van glas graveren. Met haar graveerdertje, wat plaatjes en glazen ben ik aan de slag gegaan. Minder tijdrovend dan andere hobby's maar wel erg veelzijdig toe te passen. Ook nu graveer ik af en toe nog een glas voor bijzondere gelegenheden.

 

homepage    gastenboek e-mail